Snelle levering
7 dagen per week tot 22:00 uur bereikbaar
Op werkdagen voor 23:59 uur besteld is morgen in huis.
Snelle levering
7 dagen per week tot 22:00 uur bereikbaar
Op werkdagen voor 23:59 uur besteld is morgen in huis.

Door Linda Canter, 3 februari 2020

Boeken lezen: zo behaal je je doel!

Tegenwoordig zit iedereen continu met zijn neus voor een schermpje. Prima als dat je werk is, maar dat wil nog niet zeggen dat je ook na je werk constant bezig moet zijn met je telefoon, tablet, laptop, game computer en tv. Wanneer heb je voor het laatst een boek gelezen? Daag jezelf eens uit om een bepaald aantal boeken per jaar te lezen!

Mijn doel: 50 boeken lezen

Ik ben zelf dol op lezen. Ik lees elke dag in bed op mijn e-reader, maar ook ‘s avonds pak ik er graag een boek bij. Ook mijn kinderen van 6 en 7 stimuleer ik om veel te lezen en daarnaast worden ze ook elke dag voorgelezen. In het Nederlands én in het Engels, omdat we enkele jaren in een Engelssprekend land woonden. Het zelf moeten lezen begint vaak met wat gemopper, maar na het verplichte kwartier zitten ze er zo lekker in dat ze dan toch doorlezen.

Stel jezelf een doel

Zelf heb ik het doel om dit jaar 50 boeken te lezen. Ongeveer een boek per week dus. Helemaal niet zoveel, als je het mij vraagt. Het aantal gelezen boeken houd ik bij in een app waar je al je gelezen boeken - of de boeken die je nu leest of nog wilt lezen - kunt noteren. Die app heeft trouwens ook een website als je dat makkelijker vindt: Goodreads.

Leg die telefoon aan de kant

Lezen heb ik altijd al met veel plezier gedaan, maar er was ook een tijd dat het anders was. Dan lag ik al vroeg in bed om lekker te lezen, maar legde ik na een uur doelloos scrollen op Instagram toch maar mijn telefoon naast me neer, om te gaan slapen. Dus zo’n drie jaar geleden besloot ik om de telefoon uit mijn slaapkamer te verbannen. Hij ligt nu ‘s nachts op te laden op het aanrecht.

Neem een abonnement op de bieb

Ik ben dól op nieuwe boeken, maar niet op veel spullen in huis. Bovendien wil ik geen duizend euro uitgeven aan nieuwe boeken. Ik lees dus voornamelijk boeken bij de bieb. Als ik een boek tegenkom in een blad of winkel, dan sla ik de titel en auteur op en zet ik hem op mijn Goodreads leeslijst. Eens in de zoveel tijd reserveer ik dan alle boeken die op die lijst staan: ze komen meestal toch niet allemaal tegelijk binnen bij de bieb. Kinderen tot 18 jaar zijn vaak gratis lid en vermaken zich uitstekend in de bieb.

Of neem een abonnement op Kobo Plus

Hoewel je bij de bibliotheek ook e-books kunt lenen, is mijn ervaring dat dit vaak oude boeken of boeken van minder bekende auteurs zijn. Houd ik niet van: ik wil graag nieuwe boeken lezen. Dus heb ik ook een abonnement op Kobo Plus. Voor een tientje per maand mag je onbeperkt e-books lenen. En ja, daar zitten heel veel top 10 en nieuwe boeken bij. In de vakantie verslind ik er zo een stuk of vier of vijf. Wil je ook e-books op je e-reader zetten? Download ze dan van te voren als je thuis bent, dan heb je ook geen WiFi nodig.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »